Köksträdgården i Mölnemad

Jag har alltid älskat grönsaker, de är en stor del av min kost och det finns ingenting som går upp emot hemodlade. 2018 startade jag Köksträdgården i Mölnemad tillsammans med min man Andy och vi odlar nu grönsaker med handkraft i fasta bäddar, utan konstgödsel och gifter och värnar om biologisk mångfald samt mikrolivet i jorden. Vi tror på en nära relation med våra kunder och säljer därför enbart direkt till konsument via vårt andelsjordbruk och reko-ring. Vi har nu några medlemmar som hoppat av till 2019 och söker därför dig som vill lära känna din bonde och veta hur dina grönsaker är producerade, vill äta närproducerat, bortom ekologiskt och just det som är i säsong för tillfället.

Att vara med i ett andelsjordbruk är som att köpa en aktie i ett företag. Du är med och stöttar oss som odlar och visar att du tror på oss. Vissa år går det bra för vissa grödor och sämre för andra, detta får du ta med i beräkningen när du köper din andel. I gengäld säkrar du din del av färska, smakrika, giftfria grönsaker. Vi gör så gott vi kan för att du skall få de grönsaker som vi planerar för men väder, vind och skadedjur kan vilja annorlunda. Andelarna i vårt jordbruk är fördelade på 30 st medlemmar och 30 st andelar som vi behåller och säljer på annat sätt. Skörden fördelas alltså på 60 delar varje vecka.

Försäsong maj och juni (1000 kr)
För dig som älskar grönsaker, vill äta det som är i säsong hela tiden och längtar efter gröna blad under vintern.
Det kommer att bli 6-8 utlämningar med en variation av följande:
Sallat, småblad, salladslök, pak choi, kålrabbi, rädisor, spenat, majrova, ärtskott och mikrogrönt. Förhoppningsvis även spetskål, rödbetor och morötter de sista veckorna.

Högsäsong juli-oktober (3000 kr)
Ca 16 utlämningar med en variation av bland annat följande: (att du är på semester och pausar två veckor är avräknat i priset)
Morot
Rödbeta
Mangold/spenat/grönkål/sallat
Broccoli/blomkål/kålrabbi/kålrot/huvudkål
Tomat/paprika/gurka
Zucchini/sockerärt/rädisa
Lök och vitlök

Är du intresserad? Kontakta mig!
En anmälningsavgift om 150kr tillkommer, denna summa går till en skördefest den 25 augusti. Om du bokar både försäsong och högsäsong bjuder vi på anmälningsavgiften.

Vi lämnar ut grönsakerna på måndagar i Mölnemad och på torsdagar i Alingsås i samband med reko-ringen.

Mvh Lena Manea

(Foto av Anna Carin Abrahamsson)