OM MIG
Jag bor tillsammans med min man Andy och våra tre barn på en gård, i Loo utanför Sollebrunn i Västergötland. Jag har ett brinnande intresse för rörelse, matlagning, odling, hästar och hälsa.

BAKGRUND
När jag var runt sexton år började jag få problem med smärta i knän, fötter och ländrygg. Jag köpte en häst i samma veva som också visade sig ha stora fysiska problem. För egen del så gick jag hos flera olika naprapater, sjukgymnaster och kiropraktorer, fick formgjutna ilägg till skorna och la stora summor pengar på att försöka bli bättre utan resultat. Tills sist träffade jag en friskvårdsterapeut som hjälpte oss båda en bra bit på väg. Det hon gjorde var helt annorlunda från de tidigare terapeuterna, hon hade en helt annan känsla och träffsäkerhet och jag bestämde mig snart för att jag ville ha den kunskap hon hade.

UTBILDNING
Utbildningen jag valde att börja med var till Friskvårdsterapeut på GGI i Surte. Mina lärare var sjukgymnaster, massageterapeuter och osteopater. Jag fastnade speciellt för kinesiologin och de osteopatiska teknikerna men fick jobb redan under utbildningen som massageterapeut i Gerdskens bollklubb och på Autoliv i Vårgårda. På så vis kom massagen att bli en stor del av mitt arbete och jag hittade en egen stil där jag blandade de olika teknikerna för att så effektivt som möjligt kunna hjälpa mina kunder.

MOTTAGNING
21 år gammal startade jag min första privata mottagning i Alingsås och när jag var 23 år startade jag ”Stilla floating och spa” tillsammans med en kollega. Vi hyrde ut rum till andra terapeuter inom massage, osteopati och hudvård. Stilla levde sedan vidare genom ett par byten av lokaler och vi hamnade de sista åren på Garvaregården på Drottninggatan. Där ligger idag Garvaregårdens Klinik och är den plats jag arbetar på när jag är i Alingsås. I Loo är mottagningen hemma hos mig.

VIDAREUTBILDNING
Jag har lyckats jobba heltid som terapeut sedan min grundutbildning, vid sidan om har jag ständigt pågående egenstudier eller någon utbildning igång. Genom åren har jag varit inne på mer eller mindre ”flummiga” grejer men idag jobbar jag bara med förklaringsmodeller som går att beskriva utifrån senaste vetenskapen. Min egen smärta brottades jag med i många och långa år. ”Tack vare” den har jag läst vidare till många ytterligare titlar. (mental tränare, stresscoach, avspänningspedagog, mindful tapper, postural tränare) jag har även läst en massa kurser som inte ger någon ytterligare titel men väl en fördjupad kunskap. Under många år var kost och näring ett av mina expertområden men det har jag lämnat bakom mig. Det går inte att hålla sig à jour på allt och jag håller mig istället hela tiden väl uppdaterad om vad som händer inom vetenskapen på ämnena: smärta, rörelse, stress, beteende och nervsystemshälsa. För tio år sedan läste jag en bok som gjorde att jag fick upp ögonen för minimalistiska skor och en resa mot att bli fri från ilägg, tofflor och smärta påbörjades, det är nu ett av mina favoritämnen att föreläsa om.