Kurser

Att utbilda människor inom hälsa, kost och rörelse är ett av mina största intressen.
Jag kommer ut till företag och föreningar och ordnar gärna kurser för privatpersoner.

Häst och ryttare

Letar du efter kurser för häst och ryttare? Då hittar du det under fliken ”Häst och ryttare”

Kursutbud

Du kan boka mig för en kurs eller föreläsning på följande ämnen.

Postural träning betyder hållningsträning men hållningen är egentligen bara ett kvitto på hur du använder din kropp och är inget statiskt. Den går att förändra och förbättra varje dag.

På denna kurs får du verktyg för att kunna analysera din egen kropp, utifrån den posturala terapins synsätt, där vi skiljer på den djupa balanserande muskelkedjan och ytlig rörelsemuskulatur. Här lägger vi en stabil grund för all fortsatt träning av kroppen.

Postural träning kan ses som grunden innan funktionell träning, den som våra små barn jobbar med varje dag. De flesta vuxna har några obalanser att rätta till, när det är gjort kan ett löpsteg förbättras, du kanske klarar av att lyfta tyngre eller kan göra den där knäböjen som tidigare inte varit möjlig. De flesta blir väldigt snabbt fria från smärta som de kan ha haft länge.

Du får ett grundprogram med dig som du kan fortsätta att utvecklas med.

Vi berikar djurs miljö när de lever på zoo eller i annan begränsad miljö därför att de mår dåligt annars. Vi vitaminberikar pasta för att den naturligt innehåller för lite näring. Vi behöver rörelseberika våra liv därför att de naturligt innehåller för lite rörelse och rörelser! Människor mår sämre och sämre i takt med att komforten ökar, vi behöver inte använda våra kroppar längre. Om vi slängde ut alla stolar, soffor, fotöljer och ergonomiska kontorsstolar, så att vi fick börja använda våra naturliga sittpositioner, så hade vi varit en bit på väg. Om en nu inte vill vara så “extrem” att en slänger ut möblerna (och få rum att röra sig på) så kan en i alla fall börja tänka på att de är bra redskap att klättra på och träna med. Tänk dig att du är två år, vad skulle du göra med en stol då? Om du inte var lydig och gjorde som mamma och pappa sa vill säga. Hjärnan utvecklas när du lär dig nya saker och eftersom väldigt stor del av hjärnan är kopplad till rörelse så behöver vi fortsätta lära oss nya rörelser genom livet. Hur många NYA rörelser lärde du dig förra veckan? Vi är så besatta av att se perfekta ut att vi inte vill prova nya rörelser, det är mer intressant att bemästra de vi redan kan men det är inte där magin händer. Det är när fotbollsspelaren går på sitt första, andra och tredje yogapass som hen utvecklas som mest, när det ser klumpigt och okoordinerat ut. När det ser “perfekt” ut då är rörelsen förbrukad, prova en ny! Kanske är det detsamma med livet, när det börjar se perfekt ut, då är det dags att byta bana. Våga kliva ur komforten, det kan leda till fantastiska grejer!
På denna kursdag är målet att lära oss nya rörelser och jag hjälper till genom att inspirera.
En dag i lugn och ro med enkla, kraftfulla tekniker och metoder som hjälper till läkning av kropp och själ.
Med en naturlig, oraffinerad, näringstät kost som bas och tillskott vid behov. Utforska hur just du skall äta, bortom dieter och bantningskurer. Kan fasta vara något för dig?

Aktuella kursdatum