Behandling och rådgivning

För att få snabba såväl som hållbara resultat är en kombination av kroppsterapi, rörelser där vi utforskar rörelseomfång och variation tillsammans med inre motivation och bra näring oslagbar. Välkommen att höra av dig med frågor innan du bokar tid om du inte får svar på dessa här.

Jag erbjuder individanpassade massagebehandlingar där jag blandar tekniker från
massageterapi med osteopati, kinesiologi och akupunktur.

Jag strävar efter att öka cirkulationen, släppa spänningar i muskler och bindväv samt återställa optimal rörlighet i leder och balansera nervsystemet.

En effektiv behandling för de flesta problem.

25 min 600 kr
40 min 750 kr
55 min 850 kr
80 min 1200kr

Kroppen består av djupt liggande hållningsmuskulatur. Denna muskulatur håller dig upprätt när du står och sitter. Dessa musklers jobb är också att hålla alla leder i neutral position för att rörelsemusklerna i sin tur skall kunna arbeta på ett optimalt sätt. När hållningsmuskulaturen inte fungerar som den skall dras leder ur sin neutrala position och vi får t.ex. fötter som är utåtvridna, utplanad svank och framskjuten huvudposition. Man kan också få en sidoböjd ryggrad eller ett roterat bäcken. Ibland går detta att åtgärda via behandling men om problemen återkommer behövs en annan lösning.

Inom den Posturala terapin går vi till och förstår grundorsaken.
Vi ser till alla delar av kroppen och behandlar/tränar dessa.
Vi utgår från specifika tester för att se funktionen i kroppen och sätta ihop ett skräddarsytt program för just dig. Gemensamt för nästan alla är att musklerna längs Deep front line behöver aktiveras och ytlig muskulatur som t.ex biceps behöver spännas av. Aktiva stretchövningar varvas med kuddtryck och egenkroppsstyrka. När sedan hållningsmusklerna fungerar som de skall ser vi till att de kopplar ihop med de sekundära stabilisatorerna och att du är jämnstark på båda sidorna av kroppen.

Jag har sett stora förbättringar på människors hållning och smärta tack vare att de tränat posturalt men vi behöver också ta hänsyn till mentala och känslomässiga faktorer likväl som omgivning för att få goda resultat.

80 min 1200kr

Vi behöver rörelse för att må bra. De flesta av oss rör sig för lite. Rörelse ger smärtlindring, är den bästa antidepressiva medicinen och gör att hjärnan fortsätter att anpassa sig hela livet. Rörelse är också nära kopplat till god inlärning.

Precis som vi vitaminberikar mat som inte innehåller tillräckligt med näring vill jag få oss att berika vår vardag på alla de naturliga rörelser som vi går miste om genom att inte längre leva i samklang med naturen.
Oavsett arbete, ålder, krämpor eller funktionella hinder kan du öka din rörelse och dina rörelser i vardagen. Jag önskar oss bort från tänket om träning och till tänket om rörelse som kan ske hela tiden, överallt.
För att detta skall vara möjligt behöver vi ofta omforma vår omgivning och ge oss själva nya uppgifter i denna för att rörelse skall komma mer naturligt.

Jag jobbar med hållningen som kvitto på hur du har rört dig och genom hållningsanalysen från den Posturala träningen kan vi komma fram till vilka rörelser du behöver mer av.

Du kan boka en session hos mig eller ta med mig ut i löpspåret.

80 min 1200kr

Jag hjälper dig att genomföra förändringar i ditt liv.

Vill du äta bättre, träna bättre, byta jobb, få mer energi?

Har du fastnat i dåliga vanor, känner ingen motivation?

Att anlita en mental tränare/rådgivare/coach ger dig större möjligheter att lyckas än om du försöker på egen hand.

80 min 1200kr

Recensioner

”Fantastisk människa som med ett helhetsperspektiv utifrån flera infallsvinklar behandlar och föreslår egenvård med toppenresultat!”
Therese

”Min största inspirationskälla till allt som rör hälsa”
Sofie

”Lena är ärlig, närvarande och personlig. Det gillar jag. Jag har gått på behandling hos henne i tio år och gått olika kurser och varit på föreläsningar. Jag har lärt mig mycket om mig själv tack vare henne”
Sara