Tjänster

För att få snabba såväl som långvariga resultat är en kombination av kroppsterapi, rörelser där vi utforskar rörelseomfång och variation tillsammans med inre motivation oslagbar. Välkommen att höra av dig med frågor innan du bokar tid om du inte får svar på dessa här.

Behandlande massage

En individanpassad massagebehandling där jag blandar tekniker från
massageterapi med osteopati, kinesiologi och akupunktur.

Jag strävar efter att öka cirkulationen i lymfan, släppa spänningar och låsningar i muskler och bindväv samt återställa optimal rörlighet i leder och balansera nervsystemet.

En effektiv behandling för de flesta problem som jag utvecklat under sexton års tid.

25 min 500 kr
40 min 650 kr
55 min 750 kr
80 min 1000kr

Genom kinesiologin kan vi testa vad nervsystemet behöver och vill ha för att du och din kropp skall fungera optimalt.  Med åren har jag upptäckt att det är effektivare att ställa frågor som hjälper kunden att själv förstå vad obalansen handlar om än att tala om vad jag hittar för ”fel”. Behandlingen och testerna är ett samarbete mellan dig och mig.

Jag har lång och gedigen utbildning inom
-Muskler, leder, fascia, bindväv, nervsystem, lymfsystem
-Näringsterapi, hårmineralanalys
-Andning, avspänning, mental träning, stress och trauma
-Akupunktur
-Postural träning, funktionell rörelse

Det är därför inom dessa ramar jag testar fram obalanser och sätt att komma tillrätta med dem genom bl.a. behandlingstekniker, kostförändring, näringstillskott, rörelser, andningsövningar och mental träning.

55 min 750kr
80 min 1000kr

(Det är tyvärr väldigt lätt att manipulera de kinesiologiska testerna med egna tankar och värderingar. Denna yrkesgrupp är heller inte kontrollerad via någon legitimation. Välj terapeut med stor omsorg. Tvekar du på om jag är rätt så hör av dig innan du bokar en tid. )

Postural terapi och träning

Kroppen består av djupt liggande hållningsmuskulatur. Denna muskulatur håller dig upprätt när du står och sitter. Dessa musklers jobb är också att hålla alla leder i neutral position för att rörelsemusklerna i sin tur skall kunna arbeta på ett optimalt sätt. När hållningsmuskulaturen inte fungerar som den skall dras leder ur sin neutrala position och vi får t.ex. fötter som är utåtvridna, utplanad svank och framskjuten huvudposition. Man kan också få en sidoböjd ryggrad eller ett roterat bäcken. Ibland går detta att åtgärda via behandling men om problemen återkommer behövs en annan lösning.

Inom den Posturala terapin går vi till och förstår grundorsaken.
Vi ser till alla delar av kroppen och behandlar/tränar dessa.
Vi utgår från specifika tester för att se funktionen i kroppen och sätta ihop ett skräddarsytt program för just dig. Gemensamt för nästan alla är att musklerna längs Deep front line behöver aktiveras och ytlig muskulatur som t.ex biceps behöver spännas av. Aktiva stretchövningar varvas med kuddtryck och egenkroppsstyrka. När sedan hållningsmusklerna fungerar som de skall ser vi till att de kopplar ihop med de sekundära stabilisatorerna och att du är jämnstark på båda sidorna av kroppen.

Det går snabbt att komma tillrätta med bekymren via postural träning. Integreringen av den nya hållningen i vardagen är det som oftast tar lite längre tid.

80 min 1000kr

Kost och näringsbalansering

Jag jobbar med kostrådgivning och näringsbalansering utifrån individen med fokus på en naturlig kost utan raffinerade och processade livsmedel.

55 min 750kr.

Friskvård och rörelse

Precis som vi vitaminberikar mat som inte innehåller tillräckligt med näring vill jag få oss att rörelseberika vår vardag på alla de naturliga rörelser som vi går miste om genom att inte längre leva i samklang med naturen.

Oavsett arbete, ålder, krämpor eller funktionella hinder kan du öka din rörelse och dina rörelser i vardagen. Jag önskar oss bort från tänket om träning och till tänket om rörelse som kan ske hela tiden, överallt.

För att detta skall vara möjligt behöver vi ofta omforma vår omgivning och ge oss själva nya uppgifter i denna för att rörelse skall komma mer naturligt.

80 min 1000kr

Personlig utveckling genom mental träning

Mental träning kommer från idottsvärlden. Vi har massvis med forskning och bevis för att det fungerar, så varför är det så få som tränar mentalt i sitt vardagliga liv?

När du kommer för ett första besök gör vi följande övningar:

Livshjulet- testar hur väl ditt liv snurrar och var vi skall sätta in punktinsatser.
Vision 2029- Vart är du om 10 år?
Målsättning: Vad vill du uppnå? Vi sätter mål, delmål och du får med dig övningar som du bör göra för att nå målet.

Är det viktigt att sätta mål? Är livet en tävling? Ja det är viktigt att sätta mål för att ge sig själv en färdriktning, men nej, livet är ingen tävling. Känner du efter ett tag att du ändrar dig och vill något annat istället så är det enkelt att bara byta ut målet mot något annat. Det är därför det heter just ”Personlig utvecklig genom mental träning” målet bakom målet är att du skall lära känna dig själv bättre och leva mer sant mot dig själv.
Livet är en resa och ingen destination men om du inte vet vart du är påväg kan det hända att du inte kommer någonstans.

80 min 1000kr

Recensioner

”Jag har varit hos de flesta typer av terapeuter med min rygg som krånglat i många år, innan jag träffade Lena. På endast två behandlingar har mina problem försvunnit och jag gör nu de posturala övningarna dagligen och mår bättre än någonsin”
Gunilla 47 år

”Lena har verkligen känsla för det här med behandlade massage. Det gör ont på vissa ställen men inte hela tiden som hos en del andra massörer. Jag går några gånger om året när jag känner att nacken börjar låsa sig. Då fixar Lena det på en gång”
Marie 54 år

”Jag träffade Lena första gången för femton år sedan i en källarlokal på Stockslycke. Sedan dess har jag följt hennes resa och hon min. När jag hade svårt att bli gravid hjälpte Lena mig med kostomläggning och hormonbalansering. Nu har jag två fina barn”
Malin 33 år

”Lena är ärlig, närvarande och personlig. Det gillar jag. Jag har gått på behandling hos henne i tio år och gått olika kurser och varit på föreläsningar. Jag har lärt mig mycket om mig själv tack vare henne”
Sara 38 år