Kinesiologi

För att få snabba såväl som hållbara resultat är en kombination av manuell behandling, rörelser där vi utforskar rörelseomfång och variation tillsammans med inre motivation och rätt näring oslagbar.

Jag tycker det är viktigt att jobba med ett helhetsperspektiv på människan. Kroppen är en helhet, allt hänger ihop och varje del påverkas av de andra.

Eftersom jag utöver Kinesiolog också är Friskvårdsterapeut, Massageterapeut, Mental tränare, Postural tränare och Avspänningspedagog, så har jag många verktyg i lådan och en stor bredd på min kompetens.

Kontakta mig gärna innan du bokar tid om du känner dig osäker på om jag är rätt terapeut.

PRISER:

Behandling/ träning/ hälften-hälften

25 min 450 kr / 380kr / 415kr
40 min 650 kr / 550kr / 600kr
55 min 750 kr / 635kr / 695kr
80 min 1000kr / 850kr / 925kr

Jag erbjuder individanpassade massagebehandlingar där jag blandar tekniker från
massageterapi med osteopati, kinesiologi och akupunktur.

Jag strävar efter att öka cirkulationen i lymfan, släppa spänningar och låsningar i muskler och bindväv samt återställa optimal rörlighet i leder och balansera nervsystemet.

En effektiv behandling för de flesta problem.

Kroppen består av djupt liggande hållningsmuskulatur. Denna muskulatur håller dig upprätt när du står och sitter. Dessa musklers jobb är också att hålla alla leder i neutral position för att rörelsemusklerna i sin tur skall kunna arbeta på ett optimalt sätt. När hållningsmuskulaturen inte fungerar som den skall dras leder ur sin neutrala position och vi får t.ex. fötter som är utåtvridna, utplanad svank och framskjuten huvudposition. Man kan också få en sidoböjd ryggrad eller ett roterat bäcken. Ibland går detta att åtgärda via behandling men om problemen återkommer behövs en annan lösning.

Inom den Posturala terapin går vi till och förstår grundorsaken.
Vi ser till alla delar av kroppen och behandlar/tränar dessa.
Vi utgår från specifika tester för att se funktionen i kroppen och sätta ihop ett skräddarsytt program för just dig. Gemensamt för nästan alla är att musklerna längs Deep front line behöver aktiveras och ytlig muskulatur som t.ex biceps behöver spännas av. Aktiva stretchövningar varvas med kuddtryck och egenkroppsstyrka. När sedan hållningsmusklerna fungerar som de skall ser vi till att de kopplar ihop med de sekundära stabilisatorerna och att du är jämnstark på båda sidorna av kroppen.

Jag har sett stora förbättringar på människors hållning och smärta tack vare att de tränat posturalt men vi behöver också ta hänsyn till mentala och känslomässiga faktorer likväl som omgivning för att få goda resultat.

80 min 850kr

Vi behöver rörelse för att må bra. De flesta av oss rör sig för lite. Rörelse ger smärtlindring, är den bästa antidepressiva medicinen och gör att hjärnan fortsätter att anpassa sig hela livet. Rörelse är också nära kopplat till god inlärning.

Precis som vi vitaminberikar mat som inte innehåller tillräckligt med näring vill jag få oss att berika vår vardag på alla de naturliga rörelser som vi går miste om genom att inte längre leva i samklang med naturen.
Oavsett arbete, ålder, krämpor eller funktionella hinder kan du öka din rörelse och dina rörelser i vardagen. Jag önskar oss bort från tänket om träning och till tänket om rörelse som kan ske hela tiden, överallt.
För att detta skall vara möjligt behöver vi ofta omforma vår omgivning och ge oss själva nya uppgifter i denna för att rörelse skall komma mer naturligt.

Jag jobbar med hållningen som kvitto på hur du har rört dig och genom hållningsanalysen från den Posturala träningen kan vi komma fram till vilka rörelser du behöver mer av.

Du kan boka en session hos mig eller ta med mig ut i löpspåret.

Jag hjälper dig att genomföra förändringar i ditt liv.

Vill du äta bättre, träna bättre, byta jobb, få mer energi?

Har du fastnat i dåliga vanor, känner ingen motivation?

Att anlita en mental tränare/rådgivare/coach ger dig större möjligheter att lyckas än om du försöker på egen hand.

Recensioner

”Fantastisk människa som med ett helhetsperspektiv utifrån flera infallsvinklar behandlar och föreslår egenvård med toppenresultat!”
Therese

”Fantastiskt duktig massör och coach. Hittar lösningar och vill verkligen hjälpa. Mycket tacksam att jag hittade Lena.”
Ingela

”Så mycket erfarenhet av människors olika smärtproblematik. Har fått hjälp med rygg, nacke och muskelspänningar och smärtor flera gånger. Är jätte duktig på det hon gör och jag rekommenderar Lena varmt”
Åsa

”Fantastiska Lena! Kunnig, kreativ och klok, både som massör, föreläsare och coach. Rekomenderas varmt.”
Jessica